17 handige tips voor bewust te besparen

3 mei 2016 - 3 minutes read

Zijn uw uitgaven ook hoger dan uw inkomsten? Dan is het belangrijk om hier goed op te gaan letten. Wij hebben een lijstje gemaakt van de beste tips voor besparingen. Het lijken vaak hele kleine dingen maar vormen samen een groot deel! Dus verlaag uw maandlasten door:

 1. Kijk naar het abonnement van jouw mobiele telefoon en vooral jouw belgedrag. Zet je telefoon anders een deel van de dag gewoon uit. Zeg tijdig het abonnement op en ga voor een nieuwe scherpere aanbieding.
 2. Wist je dat je jouw hypotheekrente samen met jouw bank kan verlagen? Ga in gesprek met jouw bank en geef jouw probleem aan. De bank is niet gebaat bij iemand die zijn hypotheek niet kan betalen.
 3. Vergelijk en koop producten online; hier vindt je vaak de scherpste aanbiedingen.
 4. Wees zuinig met het water en de energie in je huis. Verkort je douchetijd, ga niet in bad en laat niet alle lampen onnodig branden. Zet de thermostaat minimaal een graad lager en trek een trui aan.
 5. Wist je dat het mogelijk is om tot €342,- Huurtoeslag per maand te ontvangen? Bereken hier hoeveel jij kunt krijgen! Bespaar snel een hoop geld.
 6. Zoek uit of je subsidies kan ontvangen.
 7. Stop met roken
 8. Bespaar op jouw zorgverzekering door het eigen risico te verhogen en elke jaar alle leveranciers te vergelijken.
 9. Hou jij een huishoudboekje bij? Nee… Dan zeker doen. Alles opschrijven werkt heel goed als remmend middel om minder uit te geven.
 10. Check alle verzekeringen. Heb je dit wel nodig of ben je niet dubbelverzekerd? Ga op internet polissen vergelijken om meer voordeel te krijgen.
 11. Koop alleen kleding tijdens de uitverkoop.
 12. Doe 1x per week boodschappen en koop alleen wat je nodig hebt.
 13. Verkoop oude kleding en spullen bijvoorbeeld via marktplaats
 14. Koop tweedehands spullen voor in huis
 15. Doe boodschappen alleen op de actieprijzen en seizoensgroente om onnodige hoge kosten te voorkomen.
 16. Let op de belastingvoordelen en teruggave posten.
 17. Switch van energiemaatschappij de instapkorting is namelijk aanzienlijk

De belangrijkste tip is om vooral bewust te worden van wat je allemaal uitgeeft. Het meeste doe je namelijk onbewust. En hier valt dus de eerste overwinning te behalen. Je zal zien dat als je bewuster hiermee omgaat je niet met minder hoeft te leven.